MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ONUR ÖĞRENCİLERİ ÖDÜL TÖRENİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Onur Öğrencileri Ödül Töreni Turgut Özal Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Mühendislik Dekanı Prof. Dr. Emin Yılmaz, ÇOMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel'in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Fakülte 1.si Gıda Mühendisliği öğrencisi Elif Kaplan bir konuşma yaptı. Kaplan konuşmasında şunları aktardı:

''Burada olmaktan ve arkadaşlarım adına bu konuşmayı yapmaktan mutluluk duyuyorum. Diğer tüm arkadaşlarımı kutlar, başarılarının devamını dilerim. Bugünlere gelmeme sebep olan aileme ve üzerimde emeği olan hocalarıma teşekkür ediyorum.''

Ardından konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Yılmaz: Asıl ödül kendinize edindiğiniz kazanımlarınız diyerek öğrencileri kutladı.

Yılmaz, çalışarak kazanma, kazanarak başarılı olma kültürünün ülkemizde yerleşmesine katkı sağlama amacıyla böyle bir törenin gerçekleştirildiğini ifade ederek, ''Öğrencilerimiz çalışarak başarılı olduklarında, bunun fark ediliyor olduğunu gördüklerinde, bundan sonraki hayatlarında da hep çalışma, başarı merkezli insanlar olacaklardır'' dedi. Prof. Dr. Emin Yılmaz konuşmasında şunları söyledi:

Asıl ödül kendinize edindiğiniz kazanımlarınız olacaktır

''Memleketimizde insanların dürüstçe, çalışarak helal yolla kazanması hepimizin geleceğini aydınlatacaktır, buna inanıyorum. Ülkemizin geleceği olan sevgili mühendis adaylarımıza bu bilinci aşılamaya çabalıyoruz. Ayrıca mesele sadece burada aldığınız bir sertifika değil; asıl ödül kendinize edindiğiniz kazanımlarınız olacaktır. Siz bugün çok iyi çalışıyorsanız, başarıyorsanız, kendinizi yetiştiriyorsanız mutlaka ileride bir yerlerde fark edileceksiniz. İşinizi hakkıyla yapan kişiler olacaksınız. Beğeni göreceksiniz ve yaşadığınız topluma katkı sağlayacaksınız. Bu şekilde bir insan olarak da huzurlu ve mutlu olacaksınız. Ailenize güzel katkılarınız olacak. Bu dileklerle ben şimdiden hepinizin başarısını tebrik ediyorum. Bundan sonraki yıllarda başarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Ayrıca diğer arkadaşlarınıza da bu durumun örnek teşkil etmesini temenni ediyorum''.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise böyle bir vesile ile Mühendislik Fakültesi'nde bulunmak dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ''Çünkü geleceğimizin sahipleri olan gençlerimizin başarılı olanlarını ödüllendirmek için buradayız'' dedi.

Birkaç noktayı vurgulamak istediğini belirten Rektör Acer, şunları söyledi:

''Bunlardan bir tanesi başarı gerçekten de ödüllendirilmeli. Başarıyı ödüllendirmek bazen ihmal edilen bir faaliyet. Oysa bu gerçekten başarının önünü açan ve başarıyı teşvik eden çok önemli bir husus. Ama kişi düzeyinde başarısızlıklarımızı da bilebiliyor olmamız lazım. İnsanoğlu genelde başarısızlığı ötelemek ister. Sebeplerini başka yerlerde aramaya çalışır. Ortada bir başarısızlık varsa, esas olarak o da bizim davranışlarımızın bir sonucudur. Başarılarımızın ödüllendirildiği kadar, başarısızlıklarımızın sebebini de tespit etmek ve düzeltmeye çalışmak durumundayız. Başarının tarifi gerçekten zor. Şüphesiz ki eğitim ve öğretimimiz süresince gösterdiğimiz başarı gerçekten hayatımızın önemli bir unsurudur. Çünkü gelecekte yapabileceklerimizin de başarısı olduğu için önemli. Eğitim ve öğretimde gösterdiğimiz başarı, hayatımızda göstermemiz gereken başarılar için de önemlidir''.

Rektör Acer, kişi olarak nasıl yaşadığımız, nasıl davrandığımız hayatta başarılı olacağımızı gösteren unsurlardır diyerek ''Demek ki başarı tesadüfi değil. Başarı bir bütün, bu bütünlüğü hiçbir zaman unutmamak lazım. Ben başarıyla ödüllendirmeye layık gördüğümüz çok değerli öğrencilerimizi tek tek kutluyorum. Unutmayın başarının anahtarı kişilik, iyi ahlak ve dürüstlüktür. Bunu ömrünüzün sonuna kadar asla unutmayın. Başarı ancak böyle tesadüfen gelmemiş olur''.

Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleşti. Fakülte 1.si Gıda Mühendisliği öğrencisi Elif Kaplan, Fakülte 2.si Geomatik Mühendisliği Öğrencisi Saygın Bayraktar ve fakülte 3.sü Gıda Mühendisliği Öğrencisi Barış Burak Albayrak'a ödülleri Rektör Acer tarafından verildi.

Ardından sırayla 2014 – 2015 Akademik Yılı onur öğrencilerine ödülleri ve belgeleri bölüm hocaları tarafından sırasıyla takdim edildi.

Ödül töreni düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Bölümümüzde dereceye giren öğrencilerimiz;

75-qshu-r1.jpg