BÖLÜMÜMÜZ NORMAL ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI, MÜDEK TARAFINDAN 5 YIL SÜRELİ TAM AKREDİTASYON ALMAYA HAK KAZANDI.

Bölümümüz Normal ve İkinci Öğretim programları, MÜDEK tarafından 01 Mayıs 2019 tarihi itibari ile 5 yıl süreli tam akreditasyon almaya hak kazandı.

Bölümümüz Normal ve İkinci Öğretim Lisans Programları, 1 Mayıs 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere MÜDEK tarafından akredite edilmiş ve EUR-ACE etiketi almaya hak kazanmıştır.

Harita Mühendisliği Normal Öğretim ve İkinci Öğretim Lisans Programları, 01 Mayıs 2019 – 30 Eylül 2025 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiştir. MÜDEK akreditasyonu çerçevesinde Programlarımıza; “Avrupa Etiketi- European Acredited Engineer Label (EUR-ACE)” verilmiştir.

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.

MÜDEK, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilk kez 2007 yılında değerlendirilmiş ve 16 Kasım 2007 tarihinde yapılan YÖK Genel Kurul toplantısında yükseköğretim kurumlarının mühendislik programlarında ulusal, sektörel ve program yeterlilikleri odaklı ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmasına ve 5 yıl geçerlilik süresi ile bu kapsamda Kalite Değerlendirme ve Tescil Belgesi almasının uygun olduğuna karar verilmiştir. MÜDEK 2013 ve 2018 yıllarında YÖK tarafından tekrar değerlendirilmiş Kalite Değerlendirme ve Tescil Belgesi'nin 5’er yıllık süreyle uzatılmasına karar verilmiştir.

MÜDEK 17 Kasım 2006 tarihinden beri Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşun üyesi ve 15 Haziran 2011 tarihinden beri Washington Accord (WA) imzacısıdır (üyesidir).

EUR-ACE, Mühendislik eğitim programları akreditasyonu için belirli standartları barındıran bir standartlar kümesidir. Bu eğitim standartlarını ulaşan mühendislik programlarına bu etiket verilmektedir. EUR-ACE etiketli programlar FEANI’nin Eur Ing başlıklı eğitim gereksinimleri listelerinde otomatik olarak yer almaktadır.

EUR-ACE etiketi ile mühendislik programları, hem Avrupa standartlarına hem de uluslararası yüksek standartlara sahip olduklarını belgelemekte ve böylece Avrupalı işverenler tarafından tanınmaları da güvence altına alınmaktadır. EUR-ACE etiketi; Uluslararası Yüksek Öğretim kurumlarına yapılan Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuruları kolaylaştırmaktadır. Mühendislik mesleğinin düzenlendiği ülkelerde EUR-ACE etiketli programlar Kayıtlı veya Yeminli mühendis olmak için gerekli olan eğitim gereksinimlerini karşılamaktadır.